ANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ‘’ 21 MART DÜNYA ŞİİR GÜNÜ’’NÜ KUTLADI !

UNESCO;  PEN Yazarlar Derneği’nin çaba ve önerileriyle 1999 yılında 21 Mart’ı ‘’Dünya Şiir Günü’’  ilan etti. Her yıl bizde ve dünyadaki  birçok ülkede şiirler okunarak kutlanan bu coşkulu gün için, Fen Fakültesi Dekanlığı hem bilimle sanatın iç içeliğini vurgulamak hem de bilim ve teknik alanında olduğu kadar sanatta da öğrencilere öncü ve örnek olmak amacıyla, 21 MART 2017 Salı Günü saat 12.30-13.30 arasında Tandoğan Yerleşkesi  Kırmızı Salon’da, coşkulu bir ‘’Dünya Şiir Günü’’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte Fakültemiz Dekan V. Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Yıldırım, Matematik Bölümü Başkanı  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Orhan ve Türk Dili Bölümü Okt. Nisa Günel müzik eşliğinde  klasik şairlerden bir şiir seçkisi sundular. Şiirin, diğer sanat ve bilim alanlarıyla olan bağlantısı ve bir üst dil olduğu vurgulandı. Fen Fakültesi  Fizik Bölümü öğrencisi Asım Demet gitarı ve şarkılarıyla, Biyoloji Bölümü öğrencisi Burak Gürkan ise  bilimle sanatın kesiştiği noktaları anlatan görsel sunumuyla programa ayrı bir renk kattılar. Şiir ve Müzik Dinletisi’ni; öğretim üyeleri,  öğrenciler, idari  personel ve dışarıdan gelen konuklar olmak üzere yoğun bir kalabalık izledi. Etkinlik dinleyenlerin kalbinde ve aklında birer şiir bırakarak sona erdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği günde Fakültemiz tiyatro topluluğuna bir de şiir topluluğu eklenmesi dileği  gençler tarafından sevinçle karşılandı.