Demirci Proje Grubu’na ODTÜ Parlar Vakfı’ndan Teknoloji Teşvik Ödülü

//Demirci Proje Grubu’na ODTÜ Parlar Vakfı’ndan Teknoloji Teşvik Ödülü

Demirci Proje Grubu’na ODTÜ Parlar Vakfı’ndan Teknoloji Teşvik Ödülü

Fizik Bölümü öğretim üyemiz Prof.Dr. Orhan ÇAKIR ve lisansüstü öğrencilerimiz Görkem TÜREMEN ve Halime Betül YASATEKİN ÖZEN ile University of California Irvin’den Doç.Dr. Gökhan ÜNEL ve Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü öğrencisi Emre ÇELEBİ’nin bulunduğu Demirci Proje Grubu, 19 Aralık 2017 Salı günü saat 17:00’de, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa N. PARLAR Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi A Salonu’nda düzenlediği törenle teknoloji teşvik ödülü almışlardır.

Demirci, radyo frekans dört kutuplusu (RFQ) hızlandırıcı tasarımı yapabilen ulusal kaynaklarla üretilmiş bir teknolojik yazılımdır. Yürütücülüğünü Prof.Dr. Orhan ÇAKIR’ın yaptığı TÜBİTAK 1005 projesi kapsamında geliştirilmiştir.

Demirci Proje Grubu üyeleri (soldan sağa doğru): Prof.Dr.Orhan Çakır (AÜ), Doç.Dr.Gökhan Ünel (UCI), Görkem Türemen (AÜ), Halime Betül Yasatekin Özen (AÜ), Araş.Gör.Emre Çelebi (BÜ).

2017-12-28T17:00:48+00:00 Aralık 28, 2017|Kategoriler: Duyurular|