Küresel Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla Üniversitelerde 16 Mart-06 Nisan 2020 tarihleri arasında eğitim-öğretime üç hafta süreyle ara verilmişti. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın bu süreçte gerekli altyapıya sahip üniversitelerin 23 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitim-öğretim faaliyetlerini online olarak sürdürebileceklerini bildirmesinin ardından Üniversitemiz de 23 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm örgün programlarda online öğretime geçme kararı almıştır.

Bu bağlamda tüm dersler, Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Öğrenme Yönetim Sistemi (https://orgun.ankara.edu.tr) üzerinden sanal/canlı sınıflar aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Öğrenciler Kampüs Bilgi Yönetim Sistemi (OBS) için hâlihazırda kullandıkları kullanıcı adı ve şifreleriyle, ilgili sisteme giriş yapabileceklerdir. Canlı olarak izlenemeyen dersler daha sonra ilgili kayıtlardan tekrar izlenebilecektir. Haftalık ders programları her Bölümün web sayfasında ilan edilmiştir. Öğrenciler almış oldukları derslerin programına göre her derse tahsis edilmiş sanal/canlı sınıflarda derslerini haftada 1 saat olarak takip edeceklerdir. Öğrenciler, online olarak verilen bu derslerin yapılacak olan Ara, Dönem Sonu ve Bütünleme sınavlarından sorumlu olacaklardır. Sınavlarla ilgili duyurular sizlere daha sonra iletilecektir.

Tüm öğrencilerimize önemle duyurulur.